Vești bune pentru cei care vor să-și cumpere o locuință nouă. Ce se întâmplă cu „Prima casă” | Help Credit

Aplică și te vom suna rapid!

Aplică aici!

Help Credit

Vești bune pentru cei care vor să-și cumpere o locuință nouă. Ce se întâmplă cu „Prima casă”

Programul „Prima Casă″ devine „O nouă casă″⁣ și are o valoare mai mare.

Guvernul vrea să-l modifice astfel încât cei care vor să-și cumpere o locuință nouă, să poată primi un credit de până la 80 de mii de euro, față de 66.500, cât era plafonul vechi. Inclusiv firmele care construiesc blocuri vor putea să beneficieze de facilități. Aceste modificări, dar și alte programe de sprijin pentru companii sunt deja pe masa Guvernului și ar putea fi aprobate într-o săptămână.

Ludovic Orban, premierul României: „Trebuie să clarificăm situația în programul „Prima Casă”. Între timp, metrul pătrat construit a crescut semnificativ și să utilizăm un plafon care să țină cont de realitatea de pe piața imobiliară de astăzi.”

Prin acest anunț, Guvernul Orban pregătește terenul pentru schimbări radicale la programul „Prima Casă”, cu plafoane și garanții mai mari.

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM): „Prima casă” se va denumi „O casă nouă”. Pentru cei care-și cumpără o casă care începe să se construiască de anul acesta, garanția crește la 80%, față de 50% cât e acum. La o casă cu o vechime de cinci ani, garanția e de 50%, iar la o casă mai veche de cinci ani e 40%.”

Pentru mai multe informatii accesati urmatorul link:

 

Sursa: Stirileprotv.ro

 

Ne poţi contacta telefonic la 0723 523 065